V petek, 15. novembra 2024, je tudi letos potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Namenjen je bil ozaveščanju o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, razmisleku o naših prehranjevalnih navadah in o zmanjševanju odpadne hrane.
Letošnji projekt je potekal pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Zajtrkovali smo tradicionalna živila slovenskega porekla, to so domači kruh, maslo, med, mleko in jabolko. V jedilnici smo pogrnili prte na mize in si pričarali malce slovesnosti ob našem zajtrku, na katerega smo poleg ravnateljice OŠ Muta Anite Ambrož in pomočnice ravnateljice Helene Boh povabili tudi županjo občine Muta Angelco Mrak.
Po zajtrku so se nam pridružili tudi učenci 6. razredov in smo skupaj imeli delavnice. Na prvi delavnici sta nas čebelarki Marina Galer in Simona Šantl poučili o pomenu čebelarstva. Na kuharski delavnici smo s pomočjo Berte Proje pekli medenjake. V ustvarjalni delavnici pa smo izdelali čebelnjak in knjižna kazala. Ustvarili smo že veliko izdelkov za decembrski novoletni bazar.
Nekaj utrinkov ustvarjalnega dne si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.
Mateja Mazgan, prof.