V petek, 17. 11. 2023, smo na OŠPP tradicionalno obeležili »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Kot vsako leto smo skupaj pojedli zajtrk, nato pa so se nam pridružili  otroci in vzgojiteljice vrtca Muta. Slogan letošnjega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk, super dan«, zato smo glavno besedo namenili ravno kruhu, njegovemu pomenu in pripravi. Razdelili smo se v dve skupini; prva skupina je v šolski kuhinji pripravljala žemljice, druga skupina pa na temo kruha poslušala pravljico, ob zvokih harmonike pa smo zapeli in zaplesali tudi stare ljudske pesmi (Ob bistrem potočku je mlin,…). Vsak otrok je svojo spečeno žemljico lahko odnesel domov.

Ko so se vrtčevski otroci poslovili, so se nam pridružili še učenci 7. a. razreda OŠ Muta, s katerimi smo skupaj zašili platnene vrečke za kruh in prav tako spekli žemljice. Med aktivnim delom so učenci prijetno klepetali, se družili in si med seboj pomagali.

Dan je minil obarvan s prijetnimi občutki, vsi skupaj smo se imeli zelo lepo. Veseli smo, da vzgajamo otroke, ki imajo v sebi veliko mero strpnosti, predvsem pa to, da imajo posluh za drugačnost in za sočloveka.

                                                                                  Saša Hren, učiteljica

Dostopnost