V sredo, 22. novembra 2023, smo se z učenko in učenci odzvali povabilu Športne zveze Slovenj Gradec, ki je že 5. leto zapored organizirala Mini olimpijado za vse koroške otroke s posebnimi potrebami. Dogodek se je odvil v športni dvorani Gimnazije Slovenj Gradec.

Ker si vsi prizadevamo za dobrobit naših otrok in se zavedamo, da je lahko takšna športna aktivnost eno izmed sredstev, s katerimi ugodno vplivamo na otrokovo bio-psiho–socialno ravnovesje, izboljšujemo zdravstveno stanje, ohranjamo in izboljšujemo motorične sposobnosti, sproščamo čustveno napetost, jih s tem spodbujamo k zdravemu načinu življenja, razvijamo komunikacijo z okoljem ter ustvarjamo samopotrjevanje, smo nad dotičnimi sodelovanji vsekakor navdušeni.

Hkrati pa je bil to za nas mini izlet in super čudovita panoramska vožnja, ob kateri smo skozi okno kombija spremljali našo dolino v vsej svoji magičnosti čudovite jeseni.

 Vsak izmed sodelujočih je dobill kartonček, kamor je zbiral podpise ob opravljenih športnih aktivnostih ter posledično prejel priznanje in pa simbolično darilce.

Martina Ambrož, učiteljica

Dostopnost